Érettségi szabályzatok

2017. január elsejétől, illetve az új 2012-es Nemzeti alaptanterv (Nat) miatt több tárgy érettségi követelménye is megváltozott. A változások az Oktatási Hivatal (OH) oldalán is elérhetők, illetve itt is megtekinthetők.


Angol nyelv (mint élő idegen nyelv) érettségi követelményei itt érhetők el. A vizsga leírása itt olvasható. A vizsgához kapcsolódó nyilvánosságra hozott anyagok az alábbi linken találhatók.

Célnyelvi civilizáció tárgy érettségi követelményei itt, a vizsga leírása pedig itt olvasható. A vizsga értékelési szempontjai az alábbi link alatt érhetők el.


Kémia tárgyból az érettségi követelmények itt érhetők el. A vizsga leírása itt olvasható. A vizsgához kapcsolódó nyilvánosságra hozott anyagok az alábbi linken olvashatók.

Vegyész ismeretekhez tartozó vizsgakövetelmények itt, a vizsga leírás itt érhető el. Középszintű mintafeladatok az alábbi honlapról tölthetők le (a Vegyész címszó alatt). Emelt szintű mintafeladatok pedig innen tölthetők le (ugyancsak a Vegyész címszó alatt).

Vegyipari ismeretekhez a vizsgakövetelmények itt, a vizsga leírása pedig itt olvasható. A gyakorlati vizsgához az alábbi nyilvánosságra hozott anyag kapcsolódik. Középszintű mintafeladatok az alábbi honlapról tölthetők le (a Vegyipar címszó alatt). Emelt szintű mintafeladatok pedig innen tölthetők le (ugyancsak a Vegyipar címszó alatt).

Hozzászólás